1. INTAKE GESPREK

Tijdens de eerste afspraak wordt uw gezondheid in kaart gebracht via een anamnese (bevraging).

 

2. BEHANDELING

Leefstijl Therapie:

Voeding

Op basis van uw klachten wordt een aangepast voedingsadvies voorgesteld: wat, wanneer en hoe vaak kunt u best eten?

Indien het nodig blijkt worden specifieke supplementen voorgesteld.

 

Leefstijl

U krijgt nuttige tips om uw welzijn te verbeteren. Hierbij denken we vooral aan hormetische prikkels.  Dit zijn kortdurende prikkels die sinds ons ontstaan als mens gekend zijn door ons lichaam. Het gaat voornamelijk om koude, warmte, honger, dorst en zuurstofveranderingen. Ons lichaam kent deze (oer)oude prikkels waardoor ze een 'reset' (herstel) kunnen bieden aan lichaamssystemen die uit balans zijn. 

 

Beweging

We bespreken een bewegingsplan op maat van uw interesses en mogelijkheden. Beweging zit sinds ons ontstaan geprogrammeerd in ons systeem. Het vormt de basis van gezondheid op verschillende vlakken (psychologisch, neurologisch, immunologisch) en maakt integraal deel uit van een behandelplan. 

 

Reiki behandeling:

Reiki ( = universele levensenergie) is een manuele behandeling die de zelfhelende kracht van het lichaam aanspreekt en een diepe ontspanning op celniveau geeft. Het creëert een energetische verbinding tussen het brein (denken) , het hart (voelen) en de buik (doen). Een meerwaarde om evenwichtig in het leven te staan en de juiste beslissingen te kunnen nemen. 

De behandeling is ontstaan in Japan dankzij Mikao Usui (1865-1926).

De huidige maatschappelijke druk maakt deze behandeling zeer waardevol, zowel curatief als preventief. Het brengt je terug dichter bij jezelf.