INTRODUCTIE: 

KPNI of klinische Psycho Neuro Immunologie gaat op zoek naar echte oorzaken van symptomen / ziektes, gericht op het unieke verhaal van elke patiënt. De wetenschap van de kPNI kijkt verder dan het symptoom, wat louter een signaal is van het lichaam om aan te geven dat er iets dient te veranderen. "Het symptoom dat het lichaam geeft is niet het échte probleem" (KPNI Belgium).  En dit allemaal in het licht van onze evolutie. 

De echte oorzaak kan zich situeren op allerlei vlakken zoals: impactvolle gebeurtenissen vroeg in het leven, verkeerde voeding, verstoord bioritme, te weinig (of teveel) beweging, een niet corresponderend sociaal netwerk, evenementen in voorgaande generaties, overdaad aan blauw licht, teveel chronische stress in al zijn vormen, oude infecties, ... (om er maar enkele te noemen en vaak is het een combinatie). 

Deze parameters kunnen systemen in disbalans brengen die, wanneer dit chronisch gebeurt, kunnen leiden tot symptomen.

Het lichaam geeft dan aan dat er iets niet klopt. Deze symptomen kunnen tot uiting komen in specifieke systemen: 

- het metabole systeem (stofwisseling, vertering, energie niveau)

- het immuunsysteem (ontstekingsactiviteit) 

- het neurologisch systeem (het zenuwstelsel)

- het endocrien systeem (het hormonaal systeem) 

 

Het is belangrijk om te weten dat alle systemen continu met elkaar in verbinding staan en elkaar dus wederzijds beïnvloeden.

Onze gedachten beïnvloeden ons zenuwstelsel, ons zenuwstelsel beïnvloedt onze hormonen, enz: alles is geconnecteerd op hetzelfde moment en op verschillende plaatsen in ons lichaam.

 

AANPAK: 

Er zullen gerichte vragen gesteld worden die de klacht (='de foto') en de weg ernaar toe (= 'de film') in beeld brengen.

Door deze gegevens in kaart te brengen, kunnen we actief op zoek gaan naar de triggers die de klacht hebben doen ontstaan. 

 

BEHANDELPLAN:

Er worden 2 à 3 actiepunten voorgesteld in samenspraak met de patiënt. Deze specifieke actiepunten kunnen zeer uiteenlopend zijn naargelang de weg die gekozen wordt richting de oplossing. 

Mogelijkheden zijn ademhalingsoefeningen (hypercapnie, of Wim Hof breathing), aanpassingen in frequentie en samenstelling van maaltijden, intermitterende (kortdurende) prikkels (koude, warmte), therapeutische infrarood behandeling, systemisch werk (familieopstellingen), bewegingsplan, eventueel voedingssupplementen bij tekorten aan vitaminen/mineralen, cognitieve opdrachten. 

 

PRAKTISCH:

Leefstijl advies / kPNI voor chronische klachten: € 70/uur incl. btw

- De eerste afspraak duurt ca 90 min: € 105

- Een vervolgafspraak duurt ca 60 min: € 70

 

Leefstijl advies en aansluitend Reiki:

Indien na een advies afspraak een Reiki behandeling mag plaatsvinden, wordt € 70/uur als bijdrage gevraagd naargelang de tijd van de afspraak en € 65 als vaste bijdrage voor de Reiki behandeling